flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив батьківських прав жінку, яка протягом року не змінила свого ставлення до виховання дитини

18 липня 2019, 12:37

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Ольгою Гуденко розглянуто з ухваленням рішення позов органу опіки та піклування Миколаївської міської Ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів з 45-річної місцевої мешканки, відносно її 12-річного сина.

У 2017 році стосовно жінки вже заявлявся позов про позбавлення її батьківських прав, через те, що остання не приймала участі в навчально-виховному процесі свого сина, не забезпечувала належно його життєвих потреб, зокрема нормальне харчування, зловживала алкогольними напоями.

Судом було взято до уваги ці фактори, проте, розуміючі, що розлучення з батьками спричиняє тяжкий вплив на дитину і таке розлучення може проводитись лише в крайньому випадку, було вирішено відібрати дитину у матері без позбавлення батьківських прав, надавши відповідачці час для виправлення ситуації та зміни ставлення до виховання дитини.

Згодом опікуном було призначено бабусю хлопчика.

Проте за рік відповідачка не змінила свого ставлення до виховання дитини, з огляду на що, органом опіки та піклування було заявлено новий позов.

Відповідно до матеріалів справи, остання продовжує зловживати алкогольними напоями, за місцем мешкання характеризується негативно, не цікавилась за цей період його навчанням, життям, розвитком та здоров’ям.

За такого, суд задовольнив позов та вирішив позбавити жінку батьківських прав щодо її сина, стягнути з неї аліменти у розмірі ¼ частини усіх видів доходу, проте не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення нею повноліття.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва