flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судовому засіданні у справі Миколи Романчука розпочато допит свідків сторони захисту

15 липня 2019, 17:09

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Олександра Чулупа, під головуванням судді Світлани Скрипченко.

У судовому засіданні було розпочато допит свідків сторони захисту. Зокрема, було допитано п’ять депутатів Миколаївської обласної Ради - Надію Іванову, Тетяну Демченко, Ігора Івануну, Василя Жосана, Івана Кухту.

Останні повідомили відомі їм обставини, що стосуються зазначеного кримінального провадження та вказали, що відповідно до посадової інструкції, перший заступник голови облдержадміністрації не може впливати на ухвалення рішень депутатами обласної Ради, зокрема йдеться про погодження на отримання спецдозволів щодо користування надрами.

З огляду на те, що інші свідки заявлені стороною захисту у судове засідання не з’явились, суд оголосив перерву до 14.30 год 29.07.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва