flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поновив у батьківських правах матір, що кардинально змінила своє ставлення до виховання дитини

06 червня 2019, 15:34

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Ольгою Гуденко розглянуто позов громадянки М. про поновлення її батьківських прав стосовно її 12-річної доньки.

У ході судового розгляду встановлено, що громадянку М. було позбавлено батьківських прав, дитина утримувалась у КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації» Миколаївської міської Ради.

Відповідно до матеріалів справи, позивачка змінила своє ставлення до батьківських обов’язків, вона має місце роботи та постійне джерело доходу, не вживає алкогольні напої, або наркотичні препарати, відповідно до акту обстеження умов її проживання, остання має житло, де є всі необхідні меблі та побутова техніка, є одяг для дитини, наявні запаси продуктів харчування.

Також судом досліджено довідку з місця проживання позивачки, відповідно до якої остання характеризується виключно позитивно.

Психолог КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації» Миколаївської міської Ради зазначила, що позивачка постійно відвідує доньку в центрі, остання любляче ставиться до матері, ніколи не зазначала про вчинення з її боку образливих чи протиправних дій.

Сама дитина у судовому засіданні, яка у відповідності до вимог чинного законодавства має право бути заслуханою у суді, зазначила, що її мати змінила своє ставлення до батьківських обов’язків, проявляє турботу, вона любить матір і хоче з неї жити та просила суд поновити її в батьківських правах.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думки сторін, з урахуванням принципу охорони інтересів дитини, суд ухвалив задовольнити позов, поновити громадянку М. в батьківських правах щодо її неповнолітньої доньки.

Таким чином, суд захистив права матері і дитини, своїм рішенням сприяв відновленню повноцінної сім’ї.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва