flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання у справі щодо вбивства на території на території Миколаївської міської лікарні № 1 відкладено

22 травня 2019, 14:07

У провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Сергія Медюка перебуває клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 45-річного чоловіка за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній, перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той невдовзі помер у медичному закладі.

Подія мала місце 10 червня 2018 року.

У судове засідання, що відбулось 22 травня, не з’явились законний представник особи щодо якої розглядається клопотання, його захисник, потерпіла та її представник.

Окрім цього, до суду не було доставлено особу щодо якої розглядається клопотання.

Судом оголошено лист Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, який надійшов в день проведення засідання, відповідно до якого чоловіка не доставлено, у зв’язку з недостатністю особового складу.

На уточнююче запитання щодо поважності причини недоставки особи до суду, прокурор не змогла надати конкретної відповіді.

Судом наголошено, що це не перший випадок відкладення розгляду з причини недоставки особи, що не дозволяє провести розгляд клопотання в розумні строки, як того передбачає кримінально-процесуальне законодавство.

Також суд наголосив на необхідності посилення контролю з боку прокуратури за своєчасною доставкою особи, стосовно якої розглядається клопотання, в іншому випадку судом будуть вживатись відповідні заходи реагування.

Наразі засідання відкладено до 10.30 год 23.05.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва