flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за обвинуваченням колишнього правоохоронця та податківця в хабарництві допитано чергового свідка

15 травня 2019, 14:44

У Центральному районному суді м.Миколаєва, під головуванням судді Оксани Мамаєвої, триває судовий розгляд у справі щодо підбурення на надання, вимагання та отримання неправомірної вигоди посадовими особами поліції та Державної фіскальної служби в області.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, останні, один з яких на момент інкримінованого йому правопорушення займав посаду оперуповноваженого УЗЕ в Миколаївській області ДЗЕ НП України, підбурював приватного підприємця до надання неправомірної вигоди, а інший, який на той момент, обіймав посаду завідуючого відділом протидії незаконному обігу підакцизних товарів ГУ ДФС у Миколаївській області, вимагав та отримав від зазначеного підприємця неправомірну вигоду за неперешкоджання його діяльності, пов’язаній з обігом підакцизних товарів.

У червні 2017 року після отримання неправомірної вигоди у сумі 2 тис доларів США податківця було затримано правоохоронцями.

Дії екс-поліцейського кваліфіковано за ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України, податківця за ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до встановленого порядку дослідження доказів, наразі триває допит свідків.

Зокрема було допитано в.о. Директора Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Миколаєві, яка на той момент працювала у слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ ДФС у Миколаївській області.

Остання повідомила відомі їй обставини, що стосуються зазначеного кримінального провадження.

Оскільки інші свідки, які підлягають допиту не з’явились, суд мав приступити до дослідження письмових доказів.

Проте, стороною захисту було заявлено клопотання про оголошення перерви для підготовки до дослідження зазначених документів.

Вказане клопотання судом задоволено, у засіданні оголошено перерву до 10.00 год 05.07.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва