flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід директору Миколаївського міського центру зайнятості (ФОТО)

08 травня 2019, 16:15

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглянуто клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу директору Миколаївського міського центру зайнятості, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрювана за попередньою змовою з групою осіб вимагала та отримала від співробітника одного з районних центрів зайнятості неправомірну вигоду у сумі 1268 грн за не вжиття заходів дисциплінарного впливу, нарахування щомісячної премії, надбавки за інтенсивність праці та не створення штучних перешкод в професійній діяльності. Зазначені протиправні дії, відповідно до клопотання носили систематичний характер.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, зазначив, що повідомлення про підозру необґрунтоване, а ризики не доведені.

Окрім цього, він заявив клопотання про виклик та допит свідків, проте оскільки перелічені захисником особи перебували в залі судового засідання, клопотання було залишено без розгляду, з огляду на те, що відповідно до вимог законодавства, свідки, які ще не дали показань, не можуть перебувати у залі судового засідання під час розгляду.

Також захисник оголосив заяву про взяття підозрюваної на поруки кількома особами, серед яких депутат Миколаївської міської Ради. Проте, оскільки зазначені заяви подаються особисто через канцелярію суду, слідчий суддя лишила зазначену заяву без розгляду.

Підозрювана винною себе визнавала частково, зокрема заперечувала вчинення протиправних дії за попередньою змовою групою осіб.

Пояснила, що зазначені кошти призначались для господарських потреб, які не передбачені бюджетом, зокрема виготовлення нових вивісок для будівлі районного центру зайнятості

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Гречана ухвалила обрати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді домашнього арешту за місцем її проживання у період 19.00 год по 07.00 год, з покладенням на неї низки обов’язків.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва