flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія вантажівки визнано винним у вчиненні ДТП, внаслідок якої загинули четверо осіб та призначено покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі

06 травня 2019, 12:37

У Центральному районному суді м.Миколаєва проголошено вирок 43-річному водію вантажівки за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України.

Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні розглядався суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Оксаною Мамаєвою.

У ході розгляду судом встановлено, що 22 липня 2017 року, водій вантажівки рухався на автомобілі «МАN» по автодорозі Р-06 «Ульянівка-Миколаїв», грубо порушив вимоги ПДД, та не надав перевагу автомобілю «Mercedes-Benz», який рухався по головній дорозі і допустив зіткнення із зазначеною автівкою.

Жертвами ДТП стали четверо осіб, які перебували в салоні легковика, у тому числі дитина

Суд дійшов висновку, що вина водія вантажівки у вчиненні неумисного тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб, повністю доведена і підтверджується матеріалами кримінального провадження та показами свідків.

З урахуванням всіх обставин справи, суд визнав водія вантажівки винним та призначив покарання у виді 9 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Окрім цього, суд частково задовольнив цивільні позови потерпілих та вирішив стягнути з останнього 180 тис гривень відшкодування моральної шкоди та 5 430 гривень – матеріальної.

Також суд вирішив стягнути з обвинуваченого на користь держави 11 766 гривень витрат на проведення експертиз.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва