flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканцю м.Дніпра, підозрюваному у вимаганні неправомірної вигоди продовжено строк тримання під вартою (ФОТО)

03 травня 2019, 12:42

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглянуто клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою щодо 37-річного мешканця м.Дніпра, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого, передбаченого ч.4 ст. 368-3 КК України.

Останній підозрюється у тому, що будучі керівником кількох громадських організацій вимагав та отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 10 000 доларів США за не перешкоджання роботі його підприємства, а саме не проведення мітингів, інших масових заходів, пов’язаних з блокуванням роботи підприємства.

Нагадаємо, в день розгляду зазначеного клопотання до будівлі суду прибула група осіб, які встановили намети, звукову апаратуру та транслювали аудіозаписи на підтримку підозрюваного.

Частина з зазначених осіб, голосно вигукували лозунги на підтримку останнього у приміщеннях суду та залі судових засідань, на що їм неодноразово робились зауваження слідчого судді.

Підозрюваний заявив відвід слідчому судді Світлані Гречаній, який було розглянуто слідчим суддею Світланою Скрипченко.

У ході розгляду зазначеної заяви підозрюваний заявив відвід Світлані Скрипченко, який було залишено без розгляду, оскільки це, а саме подача заяви про відвід судді, що розглядає відвід слідчого судді, який здійснює судове провадження, не передбачено чинним законодавством.

У ході розгляду заяви про відвід слідчого судді Світлани Гречаної, підозрюваний зазначав, що суддя Світлана Гречана перебуває у родинних зв’язках з прокурором військової прокуратури Південного регіону, за такого не може розглядати клопотання про продовження строку запобіжного заходу, проте жодних доказів цього надати не зміг.

За такого суд ухвалив відмовити у задоволені заяви про відвід. Після проголошення зазначеної ухвали особи, які перебували у залі судових засідань, підтримуючі підозрюваного, почали робити спроби заблокувати судді Світлані Скрипченко вихід із зали, голосно вигукували лозунги.

У ході розгляду клопотання про продовження строків тримання під вартою прокурор зазначив у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, чинити вплив на свідків, знищити або спотворити документи, які мають значення у розслідуванні зазначеного кримінального провадження, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Підозрюваний свою провину не визнавав, проти задоволення клопотання заперечував, просив змінити запобіжний захід на такий, що не пов'язаний з перебуванням під вартою.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Гречана ухвалила продовжити щодо підозрюваного строк тримання під вартою в межах строку досудового розслідування, а саме до 07.06.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва