flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато новий судовий розгляд у справі щодо двох правоохоронців, обвинувачених в отриманні неправомірної вигоди

25 квітня 2019, 16:32

У провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Сергія Медюка перебуває обвинувальний акт у справі щодо двох місцевих мешканців, обвинувачених в отриманні у листопаді 2016 року неправомірної вигоди. На той момент обидва були офіцерами патрульної поліції. Наразі один з них звільнився з правоохоронних органів, а інший працює на посаді старшого інспектора одного з відділів УПП в Миколаївській області.

У зв’язку зі зміною головуючого по справі судді, розгляд зазначеного кримінального провадження розпочато спочатку.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого, 26.11.2016 року патрульні вимагали у таксиста, неправомірну вигоду у сумі 300 доларів США, погрожуючі з використанням службового становища вчинити дії, спрямовані на неповернення вилученого в нього свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та автомобіля марки «BMW».

Того ж дня, відповідно до обвинувального акту, вони отримали від потерпілого 100 доларів США та 800 гривень, а наступного 200 доларів США.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України.

Судом вирішено питання щодо порядку та обсягу дослідження доказів у справі.

Зокрема, дослідження письмових та речових доказів сторони обвинувачення, у тому числі додатків у виді носіїв інформації з аудіо та відеофайлами, допит потерпілого та свідків, після чого буде досліджено письмові докази сторони захисту.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 14.30 год 27.06.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва