flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід керівнику підрядної організації, підозрюваному у розтраті майна та службовому підробленні

17 квітня 2019, 09:49

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу директору ТОВ «П.», підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, у вересні 2018 року директор ТОВ «П.» уклав з т.в.о. командира військової частини А3163 договір на поточний ремонт стадіону військової частини на суму 1млн 926 тис гривень.

Незважаючи на те, що ремонтні роботи не були виконані в повному обсязі між замовником та підрядною організацією ТОВ «П.» було підписано акти виконаних робіт та проведено на рахунки товариства оплату у повному обсязі, згідно умов договору.

Прокурор, посилаючись, зокрема, на протокол огляду стадіону експертом від 12.02.2019 року, зазначав, що військовій частині, таким чином, нанесено збитки на суму понад 720 тис гривень.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, надав суду лист з зазначеної військової частини, відповідно до якого станом на 12.04.2019 року збитки внаслідок ремонтних робіт на стадіоні військової частини А3163 не обраховуються.

Підозрюваний пояснив, що виконати ремонтні роботи вчасно завадили погодні умови. Зазначив, що на даний момент вони майже завершені. Просив відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді домашнього арешту з 20.00 год по 08.00 год, з покладенням на нього низки обов’язків.

Окрім цього, до суду надійшло клопотання про обрання міри запобіжного заходу щодо іншого підозрюваного у даному провадженні, який у вересні 2018 року обіймав посаду т.в.о. командира військової частини А3163.

У судове засідання останній не з’явився. Прокурор клопотав про застосування щодо підозрюваного примусового приводу, проте не зміг надати докази щодо належного повідомлення військовослужбовця про час та місце судового розгляду. А за такого, у задоволенні клопотання було відмовлено за відсутністю підстав для застосування приводу.

Захисник надала довідку що, підозрюваний наразі перебуває у відрядженні в зоні проведення ООС.

З огляду на викладене, слідчий суддя Галина Подзігун оголосила у засіданні перерву до 16.30 год 23.04.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва