flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання по суті у справі щодо сутички на центральній площі м.Миколаєва, внаслідок якої загинула людина

16 квітня 2019, 16:22

У Центральному районному суді м.Миколаєва, під головуванням судді Сергія Медюка, розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням 32-х та 31-річного чоловіків, один з яких є уродженцем Азербайджану, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України (спричинення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб, що спричинили смерть потерпілого).

У судовому засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого, 08.07.2017 року близько 22 години обвинувачені зустрілись на площі Соборній у м.Миколаєві з іншим чоловіком.

У ході розмови у них виник конфлікт, внаслідок якого останній здійснив в бік обвинувачених не менше шести пострілів з пістолету, спричинивши тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Після цього, обвинувачені повалили його на землю та почали наносити удари заздалегідь приготовленим металевим прутом та ножем.

Від отриманих травм чоловік, не приходячи до тями, помер в лікарні.

Потерпілим у зазначеному провадженні заявлено цивільні позови про відшкодування з обвинувачених по 250 тис гривень.

Самі обвинувачені, у судовому засіданні свою провину та цивільні позови не визнали.

Також судом вирішено питання щодо обсягу та порядку дослідження доказів. Зокрема, дослідження письмових доказів, допит свідків, після чого свої покази дадуть потерпілі та обвинувачені.

Для надання прокурору можливості підготувати весь обсяг письмових доказів, які підлягають дослідженню, у засіданні оголошено перерву до 14.30 год 23.04.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва