flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у посібництві в вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за проїзд габаритно-ваговими комплексами обрано запобіжний захід

12 квітня 2019, 16:30

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу 36-річному громадянину А., підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний у змові з посадовими особами Управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області та ДП «Миколаївський облавтодор» вимагав та отримував від перевізників та водіїв вантажного транспорту неправовомірну вигоду у сумі 500 грн з кожної вантажівки за безперешкодне проходження габаритно-вагових комплексів, які розташовані на території Миколаївської області.

Частину отриманих коштів він передавав посадовим особам Управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області та ДП «Миколаївський облавтодор». Сам підозрюваний не є службовою особою зазначених установ.

09 квітня 2019 року, підозрюваного було затримано в порядку ст.208 КПК України після отримання неправомірної вигоди у сумі 1000 грн на одному з габаритно-вагових комплексів.

В якості ризиків прокурор зазначав можливість підозрюваного переховуватись від слідства, впливати на свідків, знищити речі або документи, що мають значення у розслідуванні зазначеного провадження, вчинити інше кримінальне правопорушення, перешкоджати слідству іншим чином.

Підозрюваний від дачі пояснень відмовився, його захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, наполягаючи на тому, що підозра та клопотання необґрунтовані.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 500 тис гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва