flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись судові дебати у справі жінки, обвинуваченої у закінченому замаху на вбивство своєї малолітньої дитини

10 квітня 2019, 18:14

 

 

У Центральному районному суді м.Миколаєва завершено судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 42-річної громадянки Ш. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, п.2 ч.2 ст.115 КК України.

 

Громадянка Ш., органом досудового розслідування, обвинувачується у скоєнні 26 березня 2018 року закінченого замаху на вбивство свого 9-місячного сина. Дитину було врятовано співробітником патрульної поліції та матросом рятувальної станції, розташованої неподалік.

 

Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні розглядається колегією суддів у складі Дмитра Тішка, Сергія Медюка, під головуванням судді Катерини Лагоди.

Суд завершив судове слідство по справі та перейшов до судових дебатів, в яких виступили прокурор, представник потерпілого, захисник та обвинувачена.

Прокурор зазначив, що вина обвинуваченої повністю доведена і підтверджується матеріалами кримінального провадження та показами свідків, у зв’язку із чим просив визнати обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.15, п.2 ч.2 ст.115 КК України та просив призначити їй покарання у виді десяти років позбавлення волі.

Захисник в судових дебатах звернула увагу суду щодо упередженого ставлення сторони обвинувачення до її підзахисної та просила визнати останню невинуватою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення.

Обвинувачена, в ході останнього слова, зазначала, що не мала наміру позбавити життя свою дитину, просила не призначати їй таке суворе покарання, як просив прокурор.

На даний час суд видалився до нарадчої кімнати для ухвалення вироку, який буде проголошено о 10.00 год 11.04.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва