flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі щодо щодо розбійного нападу та умисного вбивства 35-річної жінки досліджуються матеріали слідчого експерименту

10 квітня 2019, 15:51

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 26-річного чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень за п.6 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України та 19-річних чоловіка та дівчини, обвинувачених за ч.4 ст.187 КК України. Усі вони є мешканцями м.Одеса.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, 26-річний обвинувачений В. познайомився у соціальній мережі з 35-річною мешканкою м.Миколаєва та при листуванні домовився з нею про зустріч у нічний час.

01.08.2018 року, приблизно о 00.30 обвинувачений В. разом з жінкою прибули на узбережжя р.Інгул в районі вул. 2-га Набережна, де вже перебували інші фігуранти справи.

Чоловік почав наносити металевим гвинторізом удари в область голови жінки, інші обвинувачені знаходились поряд з метою запобігти втечі останньої. Після нанесення низки сильних ударів, обвинувачені заволоділи мобільним телефоном та золотими прикрасами жінки. Від отриманих травм остання померла.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Світлани Скрипченко, Івана Дірка під головуванням Сергія Медюка.

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо 26-ти та 19-річного обвинуваченого, яке судом було задоволено.

Після цього суд продовжив дослідження письмових доказів. Зокрема протоколу слідчого експерименту з обвинуваченою С., відповідно до якого остання повідомила, що обвинувачений В. запропонував їм з її хлопцем, обвинуваченим П., поїхати до м.Миколаєва.

Вони прибули зранку та цілий день їздили містом, а ввечері обвинувачений В. відвіз їх в район вул. 2-га Набережна до берегу р. Інгул та попросив зачекати, оскільки він зустрінеться з дівчиною та привезе її туди ж.

Згодом приїхав В. на автомобілі з жінкою, потім вони вийшли з автівки та пішли до берега. За деякий час обвинувачена почула крики, побачила, що В. наносить удари жінці в область голови. Її хлопець намагався зупинити останнього, проте він його відштовхнув.

Після цього, В., сказав їй сісти в машину, зняв з жінки золоті прикраси, віддав обвинуваченій та вони поїхали.

Згодом вона вийшла з машини, зустрілась зі своїм хлопцем і вранці вони поїхали до м.Одеси.

Окрім цього, прокурор заявив клопотання про зміну міри запобіжного заходу щодо обвинуваченої С., з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою, мотивуючі це, зокрема, порушенням умов домашнього арешту.

Обвинувачена та її захисник заперечили проти зміни запобіжного заходу.

Обвинувачений В. підтримав клопотання прокурора та просив його задовольнити, його захисники лишили це питання на розсуд суду.

Дослідивши матеріали клопотання, колегія суддів не знайшла підстав для задоволення клопотання прокурора та лишила його без задоволення, водночас обвинуваченій продовжено запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю до 08.06.2019 року.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 14.00 год 26.04.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва