flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок колишньому заступнику директора Миколаївського регіонального центру зайнятості

22 березня 2019, 12:20

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком постановлено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього заступника директора Миколаївського регіонального центру зайнятості у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.368 КК України.

Нагадаємо, 22 травня 2018 року, екс-посадовець отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 4,5 тис гривень за безперешкодне укладання між ним та Центром зайнятості договору купівлі товару і вчасне перерахування коштів.

У ході судового розгляду зазначеного провадження прокурором було зменшено обсяг обвинувачення, а в подальшому між прокурором та екс-посадовцем було укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої останній повністю визнав свою вину.

Сторонами узгоджено покарання у виді штрафу у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 22 500 грн з позбавленням права обіймати посади у державних органах строком на два роки.

Судом встановлено, що зміст та умови угоди відповідають вимогам законодавства, укладення угоди є добровільним, а за такого наявні підстави для її затвердження.

За такого, суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та екс-посадовцем, визнавши останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.368 КК України та призначивши йому узгоджене сторонами покарання у виді у виді штрафу у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 22 500 грн з позбавленням права обіймати посади у державних органах строком на два роки.

Окрім цього, з обвинуваченого стягнуто грошові кошти на проведення експертиз, вирішено питання щодо речових доказів.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва