flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд досліджує письмові докази у справі щодо розбійного нападу та умисного вбивства 35-річної жінки

20 березня 2019, 14:00

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 26-річного чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень за п.6 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України та 19-річних чоловіка та дівчини, обвинувачених за ч.4 ст.187 КК України. Усі троє є мешканцями м.Одеси.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, обвинувачені, з метою незаконного збагачення вирішили вчинити розбійний напад, з метою заволодіння чужим майном на території м.Миколаєва.

26-річний обвинувачений познайомився у соціальній мережі з 35-річною мешканкою м.Миколаєва та при листуванні домовився з нею про зустріч у нічний час.

01.08.2018 року, приблизно о 00.30 обвинувачений разом з жінкою прибули на узбережжя р.Інгул в районі вул. 2-га Набережна, де вже перебували інші фігуранти справи.

Чоловік почав наносити металевим гвинторізом удари в область голови жінки, інші обвинувачені знаходились поряд з метою запобігти втечі останньої. Після нанесення низки сильних ударів, обвинувачені заволоділи мобільним телефоном та золотими прикрасами жінки. Від отриманих травм остання померла.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Світлани Скрипченко, Івана Дірка під головуванням Сергія Медюка.

Відповідно до встановленого порядку, суд продовжив дослідження письмових доказів.

Окрім іншого, було досліджено протоколи обшуку за місцем мешкання обвинуваченої, проведення слідчого експерименту під час якого було виявлено гвинторіз, за допомогою якого, відповідно до обвинувального акту, вбитій було нанесено травми.

Також суд дослідив висновки двох експертиз, відповідно до яких на зазначеному гвинторізі було виявлено генетичні ознаки загиблої та 26-річного обвинуваченого.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 14.00 год, 08.04.2019 року.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва