flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий розгляд у справі за обвинуваченням двох правоохоронців в отриманні неправомірної вигоди розпочнеться спочатку

12 березня 2019, 15:19

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох місцевих мешканців в отриманні у листопаді 2016 року неправомірної вигоди. На той момент обидва були офіцерами патрульної поліції.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, 26.11.2016 року патрульні вимагали у таксиста, неправомірну вигоду у сумі 300 доларів США, погрожуючі з використанням службового становища вчинити дії, спрямовані на неповернення вилученого в нього свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та автомобіля марки «BMW».

Того ж дня, за версією слідства, вони отримали від потерпілого 100 доларів США та 800 гривень, а наступного 200 доларів США.

У судовому засіданні, у зв’язку зі зміною головуючого по справі судді, вирішувалось питання, у відповідності до ст.319 КПК України, щодо можливості продовження судового розгляду чи розгляду справи спочатку.

Прокурор не наполягав на повторному проведенні процесуальних дій, які були здійснені до заміни головуючого судді.

Обвинувачені та їх захисники вважали за необхідне розпочати судовий розгляд спочатку.

З урахуванням думки учасників процесу, керуючись вимогами ст.319 КПК України, суддя Сергій Медюк постановив розпочати судовий розгляд зазначеного кримінального провадження спочатку.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва