flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінального провадження щодо двох одеситів, обвинувачених зокрема у посяганні на територіальну цілісність України, розпочнеться спочатку (ФОТО)

28 лютого 2019, 13:18

У Центральному районному суді м.Миколаєва здійснюється розгляд кримінального провадження за обвинуваченням двох мешканців м.Одеси, один з яких є громадянином Російської Федерації, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.109, ч.2 ст.110, ч.1 ст.14, ч.1 ст.294 КК України.

У судовому засіданні вирішувалось питання, у зв’язку зі зміною головуючого по справі судді, у відповідності до ст.319 КПК України, щодо можливості продовження судового розгляду чи розгляду спочатку.

Прокурор наполягав на необхідності розгляду справи спочатку. Обвинувачені та їх захисники заперечували проти цього.

З урахуванням позиції прокурора, який вважав за необхідне почати судовий розгляд спочатку, головуючий суддя Катерина Лагода ухвалила розпочати судовий розгляд зазначеного провадження спочатку, у відповідності до вимог п.1 ч.2 ст.319 КПК України.

Окрім цього, судом вирішено питання щодо доцільності продовження строків тримання під вартою обвинувачених, згідно поданого клопотання сторони обвинувачення.

Так, прокурор зазначив, що наявні ризики переховування обвинувачених від суду, незаконного впливу на свідків та знищення речей і документів, що мають значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, вчинення нового правопорушення. За такого просив суд продовжити строки обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо обвинувачених на 60 діб.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання прокурора, акцентуючи увагу суду на тому, що відсутні ризики, на які посилається прокурор, а обвинувачені перебувають під вартою тривалий час.

Разом із тим, слід зауважити, що вказане кримінальне провадження знаходиться на розгляді у Центральному районному суді м.Миколаєва з 2018 року, зокрема у провадженні судді Катерини Лагоди з 13.12.2018 року.

За результатами розгляду клопотання прокурора про продовження строків дії обраних раніше запобіжних заходів у виді тримання під вартою, суд дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення, враховуючі вимоги ч.5 ст.176 КПК України, у відповідності до якої усі інші запобіжні заходи не можуть бути застосовані до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених зокрема 109 - 114 КК України.

Окрім цього, у судовому засіданні було встановлено графік судових засідань та оголошено перерву для виклику свідків сторони обвинувачення.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва