flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді у відставці одного з районних судів м.Одеси та адвоката

14 лютого 2019, 13:00

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням судді у відставці Суворовського районного суду м.Одеси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України та адвоката з м.Одеси, який обвинувачується за ч.5 ст.27, ч.3 ст.368, ч.ч.2, 3, 4 ст.358, ч.1 ст.209 КК.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, один з обвинувачених, який обіймав посаду судді, залучивши іншого обвинуваченого, який є адвокатом, восени 2016 року, вимагали та отримали від громадянки, матеріали клопотання щодо якої перебували у провадженні зазначеного судді, неправомірну вигоду у сумі 2 тис доларів за обрання щодо неї запобіжного заходу не пов’язаного з триманням під вартою.

Провадження розглядається колегією суддів у складі Катерини Лагоди, Дмитра Тішка, під головуванням Сергія Медюка.

Відповідно до встановленого порядку дослідження доказів у справі наразі триває стадія дослідження письмових доказів.

Прокурор оголосив та надав суду частину процесуальних документів, які сторона обвинувачення планує долучити до матеріалів справи.

Після чого заявив клопотання про оголошення перерви, з метою підготовки до долучення інших матеріалів, яке судом було задоволено.

Окрім цього, один з обвинувачених, заявив клопотання про надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні одного з операторів національного мобільного зв’язку, з метою дослідження відомостей, що стосуються місця розташування та трафіку номера, який належить одній з основних свідків у даному провадженні.

Для дотримання вимог діючого кримінально-процесуального законодавства, у відповідності до вимог ст.163 КПК України, розгляд зазначеного клопотання колегія суддів відклала, для виклику у судове засідання представника оператора мобільного зв’язку у володінні якого знаходяться зазначені відомості.

Розгляд вказаного клопотання відбудеться наступного судового засідання, яке призначене на 11.00 год 13.03.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва