flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд справи щодо спричинення тяжких тілесних ушкоджень миколаївському спортсмену

12 лютого 2019, 17:31

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 29-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України.

Нагадаємо: чоловік обвинувачується у тому, що 12.10.2017 року, він завдав численні ножові поранення миколаївському спортсмену, внаслідок чого останнього було доставлено до реанімаційного відділення медичного закладу.

Судовий розгляд зазначеного кримінального провадження відбувається під головуванням судді Катерини Лагоди.

У судовому засіданні, що відбулось 11 лютого, захисник обвинуваченого заявила клопотання про тимчасовий доступ до речей, а саме до мобільного телефону знайомої обвинуваченого, котрій, за словами захисника, останній надсилав, з використанням соціальної мережі «ВКонтакте», фотографії з зображенням спричинених йому під час конфлікту зі спортсменом тілесних ушкоджень. Також вона, на вимогу ст.163 КПК України, клопотала про допит у судовому засіданні зазначеної жінки.

Прокурор заперечив проти задоволення клопотання, оскільки зазначені фотографії вже долучено до матеріалів провадження.

Представник потерпілого підкреслив, що відомості, про які зазначає сторона захисту містяться не в мобільному телефоні, а на серверах соціальної мережі, що зареєстрована в Російській Федерації.

Обвинувачений підтримав клопотання свого захисника.

Судом встановлено, що джерелом доказів, на які посилається сторона захисту, є соціальна мережа «Вконтакте», яка прямо заборонена на території України, відповідно до Указу Президента України.

Окрім цього, всупереч вимогам КПК України, захисником при визначені речі, до якого вона просить надати доступ, не вказано ознак, за якими можна було б її ідентифікувати, як мобільний телефон знайомої обвинуваченого, на якому збережені зазначені фотографії.

На підставі встановлених обставин, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання сторони захисту.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва