flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи громадянам Грузії, підозрюваним у вимаганні та незаконному позбавленні волі людини

04 лютого 2019, 10:50

Cлідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано запобіжні заходи учасникам групи з чотирьох осіб, які є громадянами Грузії, підозрюваним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень та вбивства потерпілого; незаконне позбавленні волі потерпілого, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, яке супроводжувалось заподіянням потерпілому фізичних страждань).

Відповідно до матеріалів клопотання в середині жовтня 2018 року, в уродженця Грузії, який перебуває в ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор», виник умисел на заволодіння чужим майном, а саме – грошовими коштами місцевого мешканця у сумі 20 000 грн. під приводом повернення неіснуючого боргу, шляхом вимагання.

З цією метою до реалізації вказаного злочинного умислу він залучив вищезазначених чотирьох знайомих йому громадян Грузії.

31.01.2019 року знаючи про те, що у потерпілого має відбутися судове засідання у Заводському суді м. Миколаєва, двоє із вищезазначених чоловіків на автомобілі служби таксі прибули до вказаного суду та стали чекати останнього.

Дочекавшись потерпілого, вони примусили сісти його до автомобіля та привезли до домоволодіння, де перебували інші фігуранти провадження.

В будинку усі четверо, відповідно до матеріалів досудового слідства, почали наносити удари потерпілому, висловлючі вимоги передати грошові кошти у сумі 20 тис гривень.

Того ж дня їх було затримано співробітниками правоохоронних органів у зазначеному домоволодінні.

Розгляд клопотань про обрання міри запобіжних заходів відбувався за участі перекладача грузинської мови.

Прокурор просив задовольнити клопотання, захисник та підозрювані заперечували проти цього.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, суд ухвалив обрати підозрюваним запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва