flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато судовий розгляд по суті у справі щодо перевищення меж необхідної самооборони, що призвело до отримання потерпілими тяжких тілесних ушкоджень

11 січня 2019, 14:34

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочався судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 23-х річного місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.124 КК України.

Нагадаємо, чоловік обвинувачується у тому, що 24.07.2018 року близько 05.00 год, в районі перехрестя вул.Соборна та Велика Морська в м.Миколаєві, у ході виниклої бійки між двома групами чоловіків, перевищив межі необхідної самооборони та завдав ножові поранення, що відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, двом учасникам конфлікту, які на той момент були неповнолітніми.

У судове засідання вчергове не з’явився один з потерпілих, який надіслав заяву про початок судового розгляду без його участі.

Заслухавши думки сторін, з урахуванням зазначеної заяви та того факту, що потерпілий був належним чином повідомлений про час та місце судового засідання, суд ухвалив розпочати судовий розгляд без його участі.

Прокурор оголосив обвинувальний акт та цивільні позови прокуратури про відшкодування медичним закладам витрат на лікування потерпілих.

Один з потерпілих, що з’явився, заявив усне клопотання про відмову від свого цивільного позову про відшкодування моральної шкоди, який міститься у матеріалах кримінального провадження.

Судом роз’яснено потерпілому порядок відмови від цивільного позову у кримінальному провадженні та надано час для вирішення цього питання.

З огляду на це, у засіданні оголошено перерву до 10.30 год 14.02.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва