flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту підозрюваного у пограбуванні жінки

09 січня 2019, 15:18

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу 26-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 06 січня 2019 року, близько 22.10 год, перебуваючи в районі перетину вул. Потьомкінської та Пушкінської у м.Миколаєві, чоловік вдарив в область лопаток жінку, яка відкривала ворота домоволодіння.

Внаслідок удару остання впала, а підозрюваний вихопив її жіночу сумочку, в який знаходились особисті речі та грошові кошти у сумі близько 2 тис гривень та намагався втекти, проте був затриманий очевидцем події.

Підозрюваний у судовому засіданні провину визнав частково, зазначив, що лише висмикнув сумочку, після чого жінка впала. Просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов до висновку, що підозра на даному етапі досудового розслідування є обґрунтованою та підтверджується наявними у справі матеріалами.

Окрім цього, з урахуванням тяжкості покарання, що загрожує чоловіку у разі доведення вини, того факту, що він підозрюється у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення в період умовно-дострокового звільнення, існує ризик переховування від слідства та суду.

Цілком ймовірною є можливість впливу на потерпілу, з огляду на те, що від її пояснень може залежати кваліфікація дій, а отже призначене покарання.

Також існує ризик повторного вчинення кримінального правопорушення, оскільки підозрюваний тричі притягався до кримінальної відповідальності за скоєння корисливих злочинів.

За такого, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 06.03.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва