flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий розгляд кримінального провадження щодо розбійного нападу у центрі міста розпочнеться спочатку

08 січня 2019, 12:18

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 25-ти та 26-річного чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України.

У судовому засіданні вирішувалось питання, у зв’язку зі зміною головуючого по справі судді, у відповідності до ст.319 КПК України, щодо необхідності розгляду справи спочатку чи продовження.

Обвинувачені, захисник та прокурор наполягали на необхідності розгляду справи спочатку.

З огляду на це, головуючий суддя Сергій Медюк ухвалив розпочати судовий розгляд зазначеного провадження спочатку.

Окрім цього, судом на вирішення поставлено питання щодо доцільності продовження строків тримання під вартою щодо обвинувачених.

Прокурор зазначала, що ризики, які існували на момент обрання запобіжного заходу не зникли, а більш м’який запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку останніх.

Обвинувачені та їх захисники заперечували проти продовження строків тримання під вартою, просили змінити запобіжні заходи на домашній арешт або визначити альтернативний запобіжний захід у виді застави.

Судом встановлено, що існує достатньо підстав вважати, що обвинувачені опинившись на волі можуть впливати на потерпілого та свідків, переховуватись від суду, а один з них, з урахуванням того факту, що він обвинувачується у вчиненні зазначеного злочину в період іспитового строку, може вчинити інше кримінальне правопорушення.

За такого, суд ухвалив у задоволенні клопотань захисників відмовити, продовжити строк дії запобіжних заходів щодо обвинувачених до 04.03.2019 року.

Нагадаємо, чоловіки обвинувачуються у тому, що ввечері 29 липня 2017 року, в районі вул. Соборної у м.Миколаєві, приставивши ніж до шиї 18-річного юнака, відібрали в нього мобільний телефон, вартістю близько 4 тис гривень, який згодом один з них здав до ломбарду.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва