flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо розбійного нападу у центрі міста

03 січня 2019, 12:23

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 25-ти та 26-річного чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України.

Останні обвинувачуються у тому, що ввечері 29 липня 2017 року, в районі вул. Соборної у м.Миколаєві, приставивши ніж до шиї 18-річного юнака, відібрали в нього мобільний телефон, вартістю близько 4 тис гривень, який згодом один з них здав до ломбарду.

У судовому засіданні один з обвинувачених надав письмову заяву про відмову від свого захисника, у зв’язку з незгодою з обраною ним позицією захисту. Також він просив призначити йому іншого адвоката.

Зазначену заяву було задоволено - обвинуваченому призначено іншого захисника з Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Миколаївській області.

Окрім цього, у зв’язку зі зміною головуючого по справі судді, судом на вирішення, у відповідності до ст.319 КПК України, поставлено питання щодо необхідності розгляду справи спочатку чи продовження.

Обвинувачені, захисник та прокурор наполягали на необхідності розгляду справи спочатку.

Також, на вирішення судом, в порядку ст.331 КПК України, поставлено питання щодо доцільності продовження тримання під вартою обвинувачених.

Проте новий захисник одного з них просила відкласти вирішення зазначеного питання, оскільки вона не знайома з матеріалами кримінального провадження та не мала конфіденційної зустрічі із своїм підзахисним.

Суд задовольнив клопотання захисника та ухвалив оголосити перерву для надання новому захиснику можливості ознайомитись з матеріалами кримінального провадження та конфіденційної зустрічі.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва