flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи двом співробітника ГУ ДФС в області, підозрюваним у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди

14 листопада 2018, 10:59

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко застосовано запобіжні заходи щодо двох податківців, які обіймають посади головних державних ревізорів-інспекторів ГУ ДФС в Миколаївській області, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотань, підозрювані, за попередньою змовою, вимагали та отримали від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 12 тис грн за не внесення до акту податкової перевірки відомостей, що стосувались порушення зазначеним підприємцем вимог законодавства щодо працевлаштування найнятих працівників.

10.11.2018 року, після передачі обумовленої суми, обох було затримано в порядку ст.208 КПК України.

Під час розгляду одного з клопотань, прокурор змінив його в частині міри запобіжного заходу, який він просив обрати щодо підозрюваного - з тримання під вартою на домашній арешт в певний час доби.

Захисник і підозрюваний не заперечували проти задоволення клопотання. Останній зазначив, що особисто не вимагав неправомірну вигоду, а про її надання домовлявся його колега.

Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя Світлана Скрипченко застосувала щодо останнього запобіжний захід у виді домашнього арешту з 20.00 год до 06.00 год.

У ході розгляду клопотання щодо іншого підозрюваного про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави, прокурор зазначив у якості ризиків можливість останнього переховуватись від слідства та суду, незаконно впливати на свідків та іншого фігуранта провадження, знищити речі та документи, що мають значення у розслідуванні, вчинити аналогічне кримінальне правопорушення, перешкоджати провадженню іншим чином.

Підозрюваний від дачі пояснень по суті підозри відмовився, проте просив обрати йому більш м’який запобіжний захід.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, зазначивши, що підозра необґрунтована, а прокурором не доведено, що інший запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до 09.01.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва