flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи двом чоловікам, підозрюваним у незаконному вирощуванні конопель

05 жовтня 2018, 16:47

До Центрального районного м.Миколаєва надійшли клопотання щодо обрання запобіжних заходів групі осіб, які мешкають у Новоодеському районі області, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.310 КК України (незаконний посів або незаконне вирощування конопель, за попередньою змовою групою осіб, з метою збуту).

Відповідно до матеріалів клопотання, 39-річний чоловік, починаючі з квітня 2018 року, більш точної дати слідством наразі не встановлено, обрав для себе діяльність пов’язану з незаконним вирощуванням конопель, до якої згодом залучив трьох осіб.

У ході обшуку місця, де зазначені особи вирощували коноплі було вилучено 40 кущів рослин, вартість яких, за словами прокурора, складає понад 2 млн гривень.

У ході клопотання щодо чоловіка, який з версією органів досудового слідства є організатором групи, прокурор зазначив у якості ризиків можливість підозрюваного переховування від слідства, вчинення інших кримінальних правопорушень, знищити, сховати речі та документи, що мають значення у розслідуванні, впливати на свідків та інших підозрюваних.

Сам підозрюваний просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Останній зазначав, що до незаконної діяльності його під тиском залучили співробітники правоохоронних органів, він не є організатором групи, а лише попросив інших підозрюваних у даному кримінальному проваджені допомагати йому у догляді за рослинами.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо останнього запобіжний захід у виді тримання під вартою до 01.12.2018 року з можливістю внесення застави у сумі 1 млн гривень.

Також, слідчим суддею Центрального районного м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано запобіжний захід ще одному фігуранту зазначеного провадження у виді тримання під вартою до 02.12.2018 року з можливістю внесення застави у сумі 500 тис грн.

Розгляд клопотань щодо двох інших осіб наразі триває.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва