flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання у справі Олега Шевчука вчергове не відбулось через неявку прокурора

25 вересня 2018, 12:38

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього керівника Миколаївського міського управління УМВС України в області Олега Шевчука.

Нагадаємо, Олег Шевчук обвинувачується у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч.2 ст. 365, ст.340 КК України) під час подій восени 2013 року.

21 квітня 2017 року, вироком Центрального районного суду м.Миколаєва Олега Шевчука було виправдано за відсутністю в його діях складу кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ст.340 КК України.

У липні 2017 року зазначений вирок було скасовано Апеляційним судом Миколаївської області, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

У листопаді 2017 року, під головуванням судді Світлани Гречаної, розпочався новий судовий розгляд зазначеного кримінального провадження по суті.

Державне обвинувачення у даному кримінальному провадженні підтримує група з п’яти прокурорів. Жоден з них не з’явився у судове засідання, призначене на 25 вересня 2018 року. Один з прокурорів надіслав сьогодні на електронну скриньку суду клопотання, де вкотре просив відкласти судове засідання, у зв’язку зі службовою зайнятістю.

Оскільки, судовий розгляд у зазначеному провадженні не може здійснюватись за відсутності сторони обвинувачення суд ухвалив відкласти судове засідання до 14.30 год 31.10.2018 року.

Слід відзначити, що це вже п’ятий випадок відкладення судового засідання у зазначеному кримінальному провадженні, внаслідок неявки сторони обвинувачення.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва