flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволенні клопотання про арешт майна через недотримання процесуальних строків

04 вересня 2018, 15:50

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуті клопотання слідчого, погоджені з прокурором відділу прокуратури Миколаївської області про арешт майна, зокрема автомобілів «ВАЗ» та «Mercedes Benz».

Відповідно до матеріалів клопотань, 10 липня 2018 року в Новоодеському районі області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю зазначених автомобілів, внаслідок якої загинула одна особа.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України.

Слідчий звернувся з клопотаннями про арешт вказаних автомобілів, обгрунтовуючи це необхідністю провести низку слідчих дій, а також тим фактом, що у ході подальшої експлуатації автомобілі можуть зазнати конструктивних змін у ході капітального та поточного ремонтів.

Дослідивши матеріали клопотань, суд відмовив у їх задоволенні, у зв’язку з недотриманням прокурором вимог ст.171 КПК України у частині строків подання зазначених клопотань.

Зокрема, у вказаному кримінальному провадженні клопотання про арешт автомобілів було подано майже через півтора місяці з моменту завершення строків визначених відповідно до вимог КПК України для подання таких клопотань.

Окрім цього, слідчий суддя дійшла висновку про необґрунтованість необхідності арешту майна у відповідності до вимог ст.170 КПК України, оскільки усі необхідні експертизи у даному кримінальному провадженні, що стосуються транспортних засобів уже проведено.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва