flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації

03 вересня 2018, 17:11

Сьогодні, 03 вересня, на сторінці одного з миколаївських інформаційних агентств було опубліковано матеріал під заголовком «В Николаеве суд отказал следователю в эксгумации тела фигуранта «дела Титова» Леонова для проведения дополнительной экспертизы в связи с его смертью в СИЗО».

В матеріалі зокрема йдеться про те, що слідчий суддя Центрального районного суду м.Миколаєва Володимир Алєйніков відмовив у задоволенні клопотання слідчого щодо ексгумації тіла Дмитра Леонова, який помер у миколаївському СІЗО, для проведення додаткової судово-медичної експертизи.

З цього приводу повідомляємо наступне, слідчий слідчого управління ГУ НП України в області звернувся до слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва із клопотанням про проведення додаткової судово-медичної експертизи тіла, а не ексгумації, як зазначається у матеріалі, опублікованому на сайті.

Слідчий пояснював, що додаткове медичне дослідження, про призначення якого він просить суд, є необхідним для встановлення причин, що зумовили розвиток захворювання, внаслідок якого помер Дмитро Леонов.

Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку, що підстави для проведення додаткової судово-медичної експертизи є відсутніми, причини смерті встановлені попереднім дослідженням, встановлена причина смерті, зокрема - та обставина, що смерть не є насильницькою та сталась від природних причин.

Окрім цього, суд зазначив, що наразі відсутнім є й предмет для додаткового дослідження, а саме - відсутньою є можливість дослідження тіла померлого, що для проведення такого роду експертиз є обов'язковим.

За такого, опублікована інформаційним агентством інформація не відповідає дійсності.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва