flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд змінив запобіжний захід Олексію Казимирову

21 серпня 2018, 09:10

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Алєйніковим розглянуті клопотання прокурора відділу прокуратури Миколаївської області про продовження строку дії раніше обраного запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту щодо Олексія Казимирова, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382 КК України, та його захисника про зміну запобіжного заходу щодо її підзахисного.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначала, що Олексій Казимиров підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, у якості ризиків вказала можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків та потерпілих у справі, іншим чином перешкоджати кримінального провадженню, продовжувати вчиняти злочин або вчинити інший злочин.

Захисник підозрюваного заперечила проти задоволення клопотання, наполягаючи на тому, що підозра є необґрунтованою, а ризики про які йшлось раніше, на даній стадії кримінального провадження відпали, або суттєво зменшились.

Окрім цього, захисник зазначала, що наразі стан здоров'я Олексія Казимирова істотно погіршився, він потребує лікування в умовах стаціонару та проходження низки процедур, що, з огляду на їх специфіку, не є можливим в умовах обмежень, що наразі до нього застосовані.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що повідомлена Олексію Казимирову підозра є наслідком маніпуляції термінами та невиправданих перебільшень, що у сукупності дозволило надати певним подіям, що мали місце у дійсності, вигляду кримінального правопорушення.

Сукупність матеріалів свідчить про те, що на даній стадії кримінального провадження досягнута лише найменша межа стандарту обґрунтованості висунутої Олексію Казимирову підозри.

Окрім цього, на підставі наявних даних про особу Олексія Казимирова, суд дійшов висновку про наявність лише одного ризику, а саме можливості підозрюваного перешкоджати кримінальному провадженню.

З урахуванням того, що органами досудового розслідування та державним обвинуваченням досягнута лише найнижча межа обґрунтованості підозри, сутності ризику, на запобігання якого спрямований запобіжний захід, відомостей про особу підозрюваного, слідчий суддя Володимир Алєйніков дійшов висновку, що найнижчій межі обґрунтованості підозри відповідає найменш суворий запобіжний захід, яким є особисте зобов'язання.

За такого, слідчий суддя Володимир Алєйніков частково задовольнив клопотання прокурора та захисника і змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання, поклавши на підозрюваного низку обов’язків, зокрема носити електронний засіб контролю.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва