flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя звернеться до ГПУ щодо надання щомісячної інформації про розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактами втручання в діяльність судді Центрального районного суду м.Миколаєва

08 серпня 2018, 11:22

Вища рада правосуддя розглянула звернення судді Центрального районного суду м.Миколаєва Світлана Скрипченко щодо втручання її в діяльність.

Відповідно до матеріалів звернення, у провадженні СУ ГУ НП в Миколаївській області перебували матеріали у кримінальному провадженні щодо Олексія Казимирова, підозрюваного за ч.3 ст.382 КК України.

В рамках розслідування даного провадження, органи досудового слідства звернулись до суду з клопотанням про проведення обшуку за місцем проживання підозрюваного.

Ухвалою слідчого судді Світлани Скрипченко у задоволенні зазначеного клопотання було відмовлено.

Отримавши зазначену ухвалу, посадові особи Національної поліції передали її підконтрольній їй особі, який позиціонує себе, як громадський активіст.

Останній виклав ухвалу на своїй сторінці в соціальній мережі прокоментувавши документ наступним чином:

«Вот и прилетела первая ласточка из Центрального районного суда - правоохранители получили отказ от судьи Светланы Скрипченко в проведении обыска в доме у Алексея Казимирова.

Это ещё раз подтверждает тот факт, что судья Светлана Скрипченко ведёт конструктивный диалог с адвокатом Казимирова, бывшей судей Ингульского районного суда Викторией Жосан. Суд по избранию меры пресечения Алексею Казимирову должен был состояться сегодня в 14:00, но после экстренной встречи встречи Скрипченко и Жосан, судебное заседание было перенесено на 02.05.2018 года.

Не знаю чем закончился диалог между действующим и бывшим судьёй, а ныне адвокатом, но возник значимый посыл - бабушка Казимирова в срочном порядке продает одну из своих квартир.

Видимо, для судьи Светланы Скрипченко деньги наркомана-каматозника тоже не пахнут!»

Після цього інформація про хід розгляду справи була оприлюднена у місцевих ЗМІ.

Напередодні розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу щодо Олексія Казимирова, громадський активіст розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі інформацію, що містить заклики до відкритого втручання у здійснення судочинства, зокрема:

«Хочу напомнить - завтра 02.05.2018 в 14.00 в Центральном районном суде г.Николаева (ул. Декабристов, 41/12) состоится заседание по избранию меры пресечения наркоману-убийце Алексею Казимирову.

Ждем всех неравнодушных жителей нашего города на завтрашнем судебном заседании. Необходимо проконтролировать, чтобы грязные деньги наркомана Казимирова не затмили разум судье Светлане Скрипченко. И в этот раз, он был наказан по всей строгости закона».

Суддя Світлана Скрипченко просила Вищу раду правосуддя вжити заходи для припинення втручання службових осіб прокуратури Миколаївської області та слідчих СУ ГУ НП в області у діяльність Центрального районного суду м.Миколаєва.

При цьому, голова Центрального районного суду м.Миколаєва Галина Подзігун звернулась до прокурора Миколаївського гарнізону військової прокуратури Південного регіону України із заявою про вчинення кримінальних правопорушень, за ст.376 та ч.2 ст.387 КК України (втручання в діяльність судових органів з метою добитися винесення певного рішення, розголошення таємниці досудового розслідування).

04.05.2018 року відомості було внесено до ЄРДР, досудове розслідування у розпочатому кримінальному провадженні доручено СВ УСБ України в області.

За результатами розгляду звернення судді Світлани Скрипченко до ВРП, Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання щомісячної інформації про хід досудового слідства у зазначеному кримінальному провадженні.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва