flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Клопотання щодо проведення експертиз тіл померлих розглядаються Центральним районним судом Миколаєва не пізніше наступного дня з моменту надходження

19 липня 2018, 10:14

З 15.03.2018 року в силу вступили зміни до законодавства, відповідно до яких, зокрема експертизи тіл померлих призначаються на підставі ухвали слідчого судді.

Починаючі з 15.03.2018 року по 16.07.2018 року до Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло 672 клопотань слідчих щодо проведення зазначених експертиз.

Останнім часом ширяться чутки щодо вимагання слідчими суддями коштів за якнайшвидший розгляд зазначених клопотань та умисне затягування розгляду у разі їх несплати.

Повідомляємо, що зазначена інформація не відповідає дійсності та поширюється з метою незаконного збагачення певних осіб.

Наголошуємо, усі вищезазначені клопотання, що були отримані Центральним районним судом м.Миколаєва, розглянуто з постановленням ухвали не пізніше наступного дня з дати надходження їх до суду, а у переважній більшості випадків в день надходження.

Звертаємо увагу, що у разі пропозиції сплатити додаткові кошти за оперативний розгляд та отримання ухвал щодо проведення зазначених експертиз необхідно звертатись до правоохоронних органів з відповідною заявою.

Окрім цього, відповідно до чинного законодавства отримати ухвалу суду щодо проведення зазначених експертиз може лише слідчий, який надсилав відповідне клопотання. За такого, родичам померлих не потрібно самостійно звертатись до суду для її отримання.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва