flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виявив ознаки підробки в діях правоохоронців.

07 червня 2018, 19:11

Від Миколаївської місцевої прокуратури №1 до суду надійшов обвинувальний акт про обвинувачення громадянина З. у вчиненні крадіжки. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювалось слідчим Центрального ВП ГУНП в Миколаївській області. Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про примирення між обвинуваченим та потерпілим.

Між тим, у судовому засідання представник потерпілого, від імені якої, зокрема, складена надана суду угода, заявила про те, що ніяких угод з обвинуваченим не укладала, а під наданим до суду документом стоїть підпис, виконаний не нею, а іншою особою.

Обвинувачений зазначив, що під час досудового розслідування слідчий пропонував йому укласти угоду та він погодився на це, але представника потерпілого, він імені якого складена угода він вперше в житті побачив у даному судовому засіданні та ні про що із нею не домовлявся.

З огляду на це суд дійшов висновку, що в дійсності обвинувачений та потерпілий не примирились, а сама "угода" є наслідком зухвалої недобросовісності правоохоронців.

За такого суд відмовив у затвердженні "угоди" та повернув кримінальне провадження прокурору.