flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід жінці, підозрюваній у вбивстві свого співмешканця

11 травня 2018, 15:58

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу 30-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.115 КК України.

Відповідно до клопотання, 09 травня, близько 16.20, жінка нанесла три ножових поранення в область грудної клітини своєму співмешканцю, внаслідок яких останній помер.

Прокурор клопотання підтримав, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваної переховуватись від слідства і суду та впливати на свідка, яка в момент вчинення кримінального правопорушення перебувала за місцем проживання підозрюваної.

Підозрювана пояснила, що не мала наміру вбивати співмешканця, а лише намагалась захистити своє життя та її малолітніх дітей, оскільки потерпілий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння намагався увірватись у будинок, погрожуючі їй та дітям.

Захисник просила обрати більш м’який запобіжний захід.

Дослідивши матеріали клопотання, суд встановив, що жінка обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Водночас, остання має двох малолітніх дітей, 2011 та 2016 року народження, які потребують постійного догляду матері, має на утриманні непрацездатних бабусю та дідуся, міцні соціальні зв’язки.

Окрім цього, у клопотанні не наведено обставин, які б доводили неможливість застосування більш м’якого запобіжного заходу.

Всебічно дослідивши обставини клопотання, слідчий суддя ухвалила відмовити у його задоволенні та обрала запобіжний захід у виді домашнього арешту, поклавши на підозрювану обов’язки прибувати за першим викликом прокурора, слідчого та суду, повідомляти про зміну місця проживання, утриматись від спілкування зі свідком, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва