flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав Олексію Казимирову запобіжний захід (ФОТО)

05 травня 2018, 14:59

 

 

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано запобіжний захід 28-річному Олексію Казимирову, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.382 КК України (невиконання судового рішення).

Нагадаємо: відповідно до клопотання слідчого, Олексій Казимиров всупереч постанові суду, якою його, зокрема, було позбавлено права керувати транспортним засобом керував автомобілем та за порушення правил дорожнього руху був зупинений співробітниками поліції.

Окрім цього, Олексій Казимиров не виконав вирок суду щодо відшкодування матеріальної і моральної шкоди потерпілій стороні у сумі понад 249 тис грн, внаслідок скоєння ним дорожньо-транспортної пригоди, що спричинила смерть людини.

У судовому засіданні прокурор не змогла довести наявність обґрунтованої підозри щодо керування Олексієм Казимировим транспортним засобом без водійського посвідчення, оскільки зазначений протокол патрульної поліції ще не розглядався судом, а за такого відсутнє вмотивоване судове рішення, що спростовує чи підтверджує факт керування автомобілем без водійського посвідчення.

Стосовно невиконання рішення суду відносно відшкодування матеріальної та моральної шкоди постраждалим внаслідок смертельного ДТП за участі Олексія Казимирова, суд проаналізувавши докази надані стороною обвинувачення та низку документів наданих стороною захисту дійшов висновку щодо обґрунтованості підозри в цій частині.

Окрім цього судом встановлено ризики, переховування підозрюваного від слідства та суду, впливу на свідків, вчинення іншого кримінального правопорушення.

З урахуванням зазначеного, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати щодо Олексія Казимирова запобіжний захід у виді тримання під вартою до 25.06.2018 року з можливістю внесення застави у сумі 650 тис гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва