flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід та вирішив питання щодо відсторонення від посади військовослужбовця, підозрюваного у зловживанні впливом

18 квітня 2018, 12:30

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту щодо 43-річного командира роти батальйону охорони ВЧ А 4465, у званні капітана, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.369-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, капітан запропонував військовослужбовцю надати через довірену особу неправомірну вигоду у сумі 2,7 тис гривень за сприяння у вирішенні питання скорочення термінів строкової служби.

Після передачі зазначених грошових коштів довіреній особі, підозрюваного було затримано у порядку ст.208 КПК України.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків, вчинити аналогічне кримінальне правопорушення.

Підозрюваний провину заперечив та зазначив, що оголошена йому підозра є надуманою.

Його захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, оскільки на його думку, заявлені прокурором ризики нічим не підтверджені, підозра необґрунтована, просив при постановленні ухвали врахувати те, що його підзахисний утримує трьох дітей, раніше не судимий, має службові відзнаки.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін, з урахуванням особи підозрюваного, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати щодо нього запобіжний захід у виді домашнього арешту до 14.06.2018 року.

Окрім цього, суд задовольнив клопотання щодо відсторонення підозрюваного від посади.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва