flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід ще одному підозрюваному у вбивстві екс-начальника миколаївської митниці

13 квітня 2018, 09:34

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу 38-річному громадянину Ф., який підозрюється у вбивстві, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, колишнього очільника миколаївської митниці та незаконному заволодінням його автомобілем.

Його дії кваліфіковано за п.6,12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.389 КК України.

Відповідно до матеріалів, громадянин Ф., 03.04.2018 року, запропонував своєму знайомому громадянину К. допомогти йому зв’язати невідомого раніше йому чоловіка, оскільки, за його словами, останній планує вбити людину. Громадянин К. на пропозицію погодився.

Під приводом повернення боргу, громадянин Ф. запросив потерпілого до себе в квартиру, після чого, відповідно до матеріалів справи, його повалили на підлогу, зв’язали і громадянин Ф. передавив йому шию за допомогою технічного хомута, після чого потерпілий перестав подавати ознаки життя.

Згодом тіло потерпілого вивезли, при цьому підозрюваний скористався автомобілем належним загиблому, а наступного дня захоронили у заздалегідь викопаній ямі за межами м.Миколаєва.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив обрати запобіжний захід у виді тримання під вартою.

В обґрунтування він зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства, знищити, або спотворити речі, що мають значення у розслідування зазначеного кримінального провадження, незаконного впливати на свідка та іншого підозрюваного у зазначеному провадженні, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Підозрюваний у судовому засіданні відмовився від дачі пояснень.

Його захисник заперечив проти задоволення клопотання, з огляду на те, що у його підзахисного міцні соціальні зв’язки, ризики нічим не підтверджені, докази, окрім показів іншого підозрюваного у зазначеному провадженні, відсутні.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 09.06.2018 року.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва