flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Центрального суду м.Миколаєва Галина Подзігун взяла участь в масштабній нараді, присвяченій підсумкам здійснення судочинства у 2017 році (ФОТО)

30 березня 2018, 15:44

Сьогодні, 30 березня 2018 року, в Апеляційному суді Миколаївської області відбулась нарада щодо підведення підсумків здійснення судочинства місцевими загальними судами області та Апеляційним судом Миколаївської області протягом 2017 року.

У нараді взяли участь голова Апеляційного суду області Микола Міняйло, його заступники Володимир Гулій та Ігор Лівінський, начальник ТУ ДСА в Миколаївської області Віктор Сікиринський, голови та керівники апаратів місцевих судів.

Від Центрального районного суду м.Миколаєва участь у нараді взяли голова суду Галина Подзігун та заступник керівника апарату Анжела Блінцова.

У своїх доповідях голова Апеляційного суду Миколаївської області, його заступники та начальник ТУ ДСА в області окреслили основні показники здійснення судочинства, рівень судового навантаження, стан матеріально-технічного та кадрового забезпечення судів за 2017 рік.

Голова Центрального районного суду м.Миколаєва Галина Подзігун у своїй доповіді зазначила, що протягом 2017 року в провадженні суду перебувало 17 558 справ та матеріалів. При цьому, фактично здійснювали судочинство 10 суддів з 17 за штатним розписом.

Середня кількість розглянутих справ та матеріалів в розрахунку на одного суддю за цей період становила – 1269, середня кількість справ та матеріалів, що перебували на розгляді склала - 1758. Ці показники є найвищими серед місцевих судів області.

Також, Галина Подзігун підкреслила, що протягом минулого року до Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло 632 кримінальних провадження, а загалом, з урахуванням залишку, на розгляді у суді перебувало 975 таких проваджень.

Слідчими суддями Центрального суду за 2017 рік розглянуто понад 6 тисяч клопотань, скарг та заяв. В порядку ЦПК в провадженні суду перебувало 5195 звернень, КАС – 517 справ.

Галина Подзігун констатувала, що загалом протягом 2017 року спостерігалось значне збільшення надходжень справ та матеріалів, порівняно попередніми роками.

Водночас, відсоток розгляду справ, який є одним з ключових показників оцінки ефективності роботи суду та використовується в країнах-членах Ради Європи, США, і в Україні зокрема, у Центральному районному суді м.Миколаєва склав 97,98 %.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва