flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав необґрунтованим клопотання про відсторонення від посади лікаря ЛШМД

19 березня 2018, 15:17

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання слідчого СУ ГУНП в області про відсторонення від посади завідуючого відділення нейрохірургії міської лікарні швидкої медичної допомоги, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.140 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, у березні 2016 року перебуваючи на посаді завідуючого відділення нейрохірургії ЛШМД неналежним чином виконав свої професійні обов’язки, внаслідок чого помер хворий.

Прокурор відділу прокуратури Миколаївської області клопотання підтримав, в його обґрунтування вказав, що перебуваючи на посаді, лікар може впливати на свідків, які працюють у медичному закладі.

Захисник та підозрюваний просили відмовити у задоволенні клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання суд встановив, що СУ ГУНП в області з червня 2016 року розслідується кримінальне провадження стосовно зазначеного лікаря.

06.03.2018 року останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.140 КК України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк. За такого, в силу ч.2 ст.12 КК України кримінальне правопорушення, в якому підозрюється лікар, є злочином невеликої тяжкості.

При цьому, кримінально-процесуальним кодексом України взагалі не передбачено застосування такого заходу забезпечення, як відсторонення від посади щодо злочинів невеликої тяжкості.

З огляду на це, суд дійшов до висновку про необґрунтованість зазначеного клопотання та відмовив у його задоволенні, зазначивши про відсутність правових підстав, у відповідності до вимог ст.154 КПК України, для застосування такого заходу забезпечення щодо підозрюваного.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва