flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов Олександра Сєнкевича

19 березня 2018, 15:12

До Центрального районного суду м.Миколаєва звернувся Олександр Сєнкевич з адміністративним позовом до Миколаївської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення №27/2 від 05.10.2017р. Миколаївської міської ради "Про дострокове припинення повноваження міського голови".

Відповідно до зазначеного рішення Миколаївською міською Радою було достроково припинено повноваження міського голови.

Зазначений позов розглядала суддя Центрального районного суду Наталія Черенкова.

У судовому засіданні було досліджено письмові докази сторін, у тому числі відеозаписи, допитано свідків.

Судом встановлено, що Миколаївською міською Радою були порушені права, свободи та інтереси позивача, порушена процедура прийняття рішення, порушені принципи верховенства права, рівності, пропорційності, законності, не запроваджено механізму реалізації положень ст.79 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», порушені вимоги Конституції, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих Рад», ЗУ «Про запобігання корупції», регламент Ради VII скликання, порушення ст.1 Першого протоколу до Конвенції, принципи Конвенції, а за такого, позовні вимоги підлягають задоволенню.

З огляду на зазначене суд вирішив – позов задовольнити. Визнати протиправним та скасувати вищезазначене рішення міськради про дострокове припинення повноваження міського голови з дня його ухвалення у повній частині.

Апеляційна скарга на рішення Центрального районного суду м.Миколаєва може бути подана протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва