flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов місцевого мешканця до КП «ЕЛУ автодоріг»

26 лютого 2018, 15:51

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Ольгою Гуденко розглянуто цивільний позов місцевого мешканця до КП «ЕЛУ автодоріг» про стягнення матеріальної шкоди, завданої йому в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

Відповідно до матеріалів справи, позивач рухався на власному автомобілі зі швидкістю 50-55 км/год у Центральному районі міста. На розі вулиць Московська та Адмірала Макарова він потрапив у велику яму, внаслідок чого його автомобіль зазнав серйозних ушкоджень. За висновками експерта вартість матеріальних збитків, завданих автомобілю в результаті ДТП склала понад 19 тис гривень.

У позові чоловік просив стягнути з КП «ЕЛУ автодоріг» понесені ним матеріальні збитки на ремонт автомобіля та витрати на проведення незалежної експертної оцінки.

У судовому засіданні позивач свій позов підтримав, представник відповідача заперечив проти його задоволення за недоведеністю вини саме КП «ЕЛУ автодоріг» у завданні шкоди позивачу.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про підтвердження факту завдання автомобілю позивача механічних пошкоджень саме через неналежний стан дороги на ділянці, де сталось ДТП та відсутність дорожніх знаків.

Зазначена ділянка закріплена за КП «ЕЛУ автодоріг» на праві повного господарського відання і саме відповідач несе обов’язки щодо її своєчасного ремонту та утримання.

За такого, наявний причинно-наслідковий зв'язок між несвоєчасним реагуванням відповідача на пошкодження ділянки та спричинення збитків позивачеві у вигляді пошкодження його автомобіля.

З огляду на це, суд задовольнив позов та вирішив стягнути з КП «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг» на користь позивача матеріальну шкоду у сумі 19 917 грн. 58 коп., витрати на проведення незалежної експертної оцінки у сумі 1200 грн та судовий збір у розмірі 640 грн.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва