flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок, чоловікам винним у закінченому замаху на викрадання майна з військової частини

23 лютого 2018, 14:13

Колегією судді Центрального районного суду м.Миколаєва у складі Світлани Гречаної, Сергія Чернієнка, під головуванням Оксани Мамаєвої, постановлено вирок двом мешканцям Новоодеського району винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.15, ч.3 ст.410 КК України .

Відповідно до матеріалів справи, у листопаді 2016 року, чоловіки, які на той були військовослужбовцями однієї з військових частин у м.Миколаєві, за попередньою змовою, здійснили спробу викрадення з території сховища, розташованого на території частини, 12 акумуляторів та 4 каністри з дизельним пальним на загальну суму близько 4,5 тис гривень.

Під час спроби вивести зазначене майно за територію частини їх було викрито, а майно повернуто у місце зберігання.

У судовому засіданні чоловіки визнали провину у повному обсязі.

Прокурор просив суд визнати останніх винними у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення та просив призначити покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

Проте з урахуванням осіб обвинувачених, того, що вищезазначене майно було одразу повернуто, того факту, що останні є учасниками бойових дій, один з них має на утриманні малолітню дитину, їхнього щирого каяття, вважав за можливе на підставі ст.75 КПК України звільнити чоловіків від відбування покарання з випробувальним терміном три роки.

Захисники зазначали, що виправлення обвинувачених можливе без ізоляції їх від суспільства.

Всебічно дослідивши обставини справи, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинувачених і визнав їх винними, та з урахуванням характеру та тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, даних, що характеризують останніх призначив покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

Згідно ст.75 КК України, суд постановив звільнити чоловіків від відбування покарання з випробувальним терміном три роки, поклавши на них обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну роботи, проживання або навчання.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва