flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває підготовче судове засідання у справі одесита, обвинуваченого зокрема у посяганні на територіальну цілісність України

22 лютого 2018, 09:19

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця м.Одеси у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 КК України.

У підготовчому судовому засіданні головуючий суддя надав вказівку начальнику варти, що здійснює конвоювання обвинуваченого, розмістити обвинуваченого під час засідання поряд з його захисником на лаві для представників сторони захисту, у відповідності до ухвали Центрального районного суду м.Миколаєва, від 09.02.2018 року.

Начальник варти відмовився виконати вказівку головуючого судді, посилаючись на п.27 Наказу № 613/785/5/30/29/67/68, від 26.05.2015 року, відповідно до якого, за розпорядженням головуючого в судовому засіданні начальник варти дозволяє спілкування обвинуваченому (підсудному), засудженому із захисником, прокурором та при цьому обвинувачений (підсудний), засуджений з-під охорони не звільняється.

Головуючий суддя оголосив зазначену норму Наказу, згідно якої прямої заборони щодо перебування обвинуваченого поряд із захисником немає. Окрім цього, відповідно до п.23 Наказу, всі вказівки головуючого в судовому засіданні щодо тримання обвинувачених (підсудних), засуджених та їх конвоювання є обов'язковими для начальника варти. Начальник варти при цьому доповідає командирові підрозділу, начальникові органу внутрішніх справ щодо необхідності посилення варти.

Начальник варти попросив оголосити перерву, щоб доповісти своєму керівництву, після якої повторно відмовився виконувати вказівку головуючого судді.

Захисник та обвинувачений заперечували проти продовження підготовчого судового засідання за умов перебування останнього у скляній кабіні, що суперечить вищезазначеній ухвалі, яка є обов’язковою для виконання.

За такого, суд ухвалив відкласти підготовче судове засідання до 14.00 год 28.02.2018 року, звернутись до командира В/Ч В3039 з вимогою вжити заходів для забезпечення перебування обвинуваченого на лаві для представників сторони захисту, зокрема вжити заходи для посилення варти.

Звернутись до керівництва зазначеної військової частини з вимогою провести службове розслідування за фактом невиконання вимог головуючого судді, що прямо суперечить, як чинному процесуальному законодавству, так і внутрішнім нормативним документам, на які посилався начальник варти, повідомити головуючого суддю про результати службового розслідування.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва