flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід медпрацівнику, яку підозрюють в отриманні неправомірної вигоди

21 лютого 2018, 11:09

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від посади голови Миколаївської обласної спеціалізованої фтизіопульмонологічної медико-соціальної комісії обласного Центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради.

Остання підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів справи, жінка отримала від місцевої мешканки неправомірну вигоду у сумі 200 доларів США, яку з неї попередньо вимагала, за не перешкоджання в отриманні довідки МСЕК про наявність групи інвалідності.

Прокурор клопотання про обрання міри запобіжного заходу підтримав, вказавши у якості ризиків можливість підозрюваної переховуватись від слідства, впливати на потерпілу, експертів, свідків у кримінальному провадженні, які є медичними робітниками.

Захисник просив обрати запобіжний захід у виді не цілодобового домашнього арешту.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, суд ухвалив обрати міру запобіжного заходу у виді застави у сумі 88 100 гривень, яку протягом п’яти дів необхідно внести на відповідний рахунок ТУ ДСА в Миколаївській області.

Окрім цього, суд задовольнив клопотання слідчого про відсторонення жінки від посади голови зазначеної комісії до 16.04.2018 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва