flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комітет з комунікацій Ради суддів України продовжує сприяти інституційному розвитку інституту судді-спікера

21 лютого 2018, 11:03

На початку лютого 2018 року, за ініціативи Комітету з комунікацій Ради суддів України спільно з українсько-канадським Проектом “Підтримка судової реформи” та Національною школою суддів України, відбулись інтерактивні семінари на тему: “Комунікаційна діяльність суду” для суддів-спікерів та прес-секретарів судів Івано-Франківської й Одеської областей.

Тренерами на семінарі стали член Ради суддів України, суддя Львівського окружного адміністративного суду, голова Комітету з питань комунікації Олександр Сасевич та головний спеціаліст Прес-служби органів суддівського самоврядування, сертіфикований бізнес-тренер, автор тренінгів з комунікації Ольга Какауліна.

За два дні учасники дізнались про організацію комунікаційної діяльності суду, ролі, завданнях та сферах відповідальності голови суду, судді-спікера та прес-секретаря,розподіл функцій між суддями і працівниками суду, які відповідальні за побудову ефективної взаємодії судів із громадськістю.

Приділили увагу і питанням щодо іміджу та поведінки суддів у комунікації зі ЗМІ, використанню соціальних медіа в роботі суду та необхідності налагодження співпраці з Центрами судової комунікації Івано-Франківської та Одеської областей.

Учасники семінару активно працювали в малих групах, після чого результати роботи презентували колегам та обговорювали найбільш актуальні питання з практики суддів та працівників апаратів судів.

Нагадаємо, питання висвітлення діяльності судів у ЗМІ та поінформованості про це громадськості є досить актуальним, а забезпечення належної комунікації суддів чи офіційних представників судів з журналістами, можливість висвітлення судових процесів є ключовим фактором у практичній реалізації принципу гласності судочинства.

Саме для реалізації цього принципу, а також заради відновлення довіри до судової гілки влади, три роки тому, Рада суддів України своїм рішенням №14 від 12 березня 2015 року започаткувала інститут судді-спікера в судах. За цей час, Комітетом з комунікації ради суддів України було розроблено авторську навчальну програму з питань комунікації та проведено понад 19 інтерактивних тренінгів в різних регіонах України, участь у яких взяли близько 600 суддів. Також, спільно з громадською організацією Вектор прав людини активно реалізується і навчальна програма для прес-секретарів в судах. Іі слухачами стали понад 200 представників судів у 13 регіонах України.

 

 

Прес-служба РСУ