flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбувся черговий масштабний семінар для суддів (ФОТО)

02 лютого 2018, 17:02

 

 

Сьогодні, 02 лютого, у Центральному районному суді м.Миколаєва відбувся семінар для суддів на тему: «Основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів».

Участь у семінарі взяли 58 суддів, зокрема з Господарського суду області, Миколаївського окружного адміністративного суду, місцевих судів області та м.Миколаєва.

З вітальним словом перед учасниками виступили голова Центрального районного суду м.Миколаєва Галина Подзігун, директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець, тренер Національної школи суддів Антоніна Фадєєнко.

Вітаючи учасників, Валерій Левенець запевнив присутніх, що отримана під час заходу інформація неодмінно стане їм у нагоді і допоможе у ході професійної діяльності та висловив слова вдячності Галині Подзігун, за ініціативи якої в Центральному районному суді м.Миколаєва вже вкотре відбуваються масштабні семінари для суддівської спільноти.

Голова Центрального районного суду Галина Подзігун подякувала за співпрацю учасникам семінару і представникам Національної школи суддів, окреслила низку аспектів, що стосуються майбутнього кваліфікаційного оцінювання суддів та висловила сподівання на плідну, спільну роботу у ході заходу.

Під час семінару його учасники опрацювали питання, що стосувались стандартів Європейського суду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів, формами тестових завдань, основними питаннями, які виникають під час іспиту. Окрім цього, присутні проаналізували інкорпорацію складових верховенства права в процесуальні кодекси України.

Наприкінці заходу учасники семінару пройшли підсумкове тестування в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів та отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва