flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі Олега Шевчука допитано усіх потерпілих

01 лютого 2018, 10:14

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в області Олега Шевчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.365, ст.340 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, Олег Шевчук 22.11.2013 року віддав наказ своїм підлеглим із застосуванням фізичного впливу демонтувати намети, які були встановлені учасниками акції за підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Виконуючі наказ, правоохоронці відтисли активістів від наметів та пошкодили один з них.

У судовому засіданні, що відбулось 30 січня, було допитано двох потерпілих, які були безпосередніми учасниками акції протесту.

Один з них зазначив, що не має претензій до обвинуваченого особисто, проте вважає, що було порушене його право на свободу мирних зібрань. Інший підкреслив, що не вважає себе потерпілим від дій Олега Шевчука.

Оскільки у рамках зазначеного провадження було допитано усіх потерпілих, то відповідно до встановленого порядку суд переходить до дослідження письмових доказів.

Наступне засідання заплановане на 14.30 год 05.02.2018 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва