flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось судове засідання у справі щодо громадянина Азербайджану, обвинуваченого у пропозиції та наданні неправомірної вигоди співробітнику прокуратури

26 січня 2018, 14:22

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 45-річного громадянина Азербайджану у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.369 КК України.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, 01.01.2016 року, останній надав співробітнику поліції неправомірну вигоду у сумі 5 тис доларів США, яку той мав передати слідчому прокуратури за вжиття заходів для повернення речей та документів, вилучених на підприємстві, до якого обвинувачений має безпосереднє відношення.

Судове засідання у вказаному провадженні за клопотанням сторони захисту відбувається за участі перекладача, оскільки обвинувачений не розуміє українську мову.

Відповідно до встановленого порядку дослідження доказів по справі, суд продовжив долучення до матеріалів справи письмових доказів та їх дослідження, зокрема низки процесуальних документів, що стосуються проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

У судовому засіданні захисник клопотав проти долучення до матеріалів справи протоколу про проведення НСРД у формі спеціального слідчого експерименту.

Відповідно до зазначеного протоколу, обвинувачений, знаходячись в одному з ресторанів м. Миколаєва, лишив співробітнику поліції частину раніше обумовленої неправомірної вигоди у сумі 5 тис доларів США, яку той мав передати старшому слідчому слідчого відділу прокуратури області за вжиття заходів для повернення речей та документів, вилучених в рамках кримінального провадження щодо діяльності підприємства, до якого обвинувачений має безпосереднє відношення.

На думку захисників зазначений протокол склала не уповноважена особа, а отже він є недопустимим доказом. Прокурор заперечив проти задоволення клопотання захисту та зазначив, що воно безпідставне, посилаючись на відповідні норми КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання, суд відмовив у його задоволенні та долучив протокол до матеріалів справи.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 16.30 год 12.02.2018 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва