flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено судовий розгляд по суті у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця Києва у наданні неправомірної вигоди співробітнику поліції

23 січня 2018, 17:26

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням мешканця м.Київ за ч.1 ст.369 КК України.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, останній у березні 2017 року запропонував та надав неправомірну вигоду у сумі 150 тис гривень начальнику Управління захисту економіки в області ДЗЕ НП України, за сприяння у поверненні йому вилученої, в рамках іншого кримінального провадження, комп’ютерної техніки та не перешкоджання його діяльності в області незаконного зайняття гральним бізнесом.

У підготовчому судовому засіданні один із захисників клопотав про зміну раніше обраного запобіжного заходу у виді застави на особисте зобов’язання та повернення раніше внесеної застави у розмірі 1,6 млн грн заставодавцю.

В обґрунтування клопотання він зазначив, що на момент обрання запобіжного заходу, у березні 2017 року, його підзахисний підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.369 КК України, тобто у тяжкому злочині. Наразі він обвинувачується за ч.1 ст.369 КК України, що відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості.

Окрім цього, його підзахисний жодного разу не порушував покладені на нього ухвалою слідчого судді обов’язки.

Прокурор у задоволенні клопотання захисника щодо зміни запобіжного заходу не заперечував.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін суд встановив наступне.

Згідно наданих матеріалів, обвинуваченому було повідомлено про підозру за ч.3 ст.396 КК України, що відноситься до категорії тяжких злочинів. Ухвалою слідчого судді йому було обрано запобіжний у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1,6 млн гривень.

За час досудового розслідування кваліфікація кримінального правопорушення змінилась на ч.1 ст.369 КК України, що відноситься до категорії середньої тяжкості. Законом не передбачено застосування застави більше двадцяти розмірів мінімальної заробітної плати, якщо особа обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень зазначеної категорії.

З огляду на це, а також зважаючи на думку прокурора, який не заперечував проти зміни запобіжного заходу на особисте зобов’язання, суд постановив змінити запобіжний захід та повернути заставодавцю раніше внесену заставу.

Також на обвинуваченого покладено обов’язки: з’являтись за вимогою у судові засідання, повідомляти про зміну місця проживання, не залишати без дозволу суду населений пункт, де він мешкає.

Судовий розгляд зазначеного кримінального провадження по суті призначено на 16.00 год 14.02.2018 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва